• Uncategorised

Попитах един приятел

Попитах един приятел, който е преминал 60 и се е насочил към 70 какви промени усеща в себе си? Той ми изпрати следното:


1. След като обичах родителите си, братята и сестрите си, съпруга си, децата си и приятелите си, сега започнах да обичам себе си.


2. Разбрах, че не съм “Атлас”. Светът не лежи на раменете ми.


3. Спрях да се пазаря с доставчиците на зеленчуци и плодове. Още няколко стотинки няма да ме пречупят, но може да помогне на горкия човек да спести за училищните такси на дъщеря си.


4. Оставям на сервитьорката голям бакшиш. Допълнителните пари може да предизвикат усмивка на лицето й. Тя се труди много по-трудно за прехраната от мен.


5. Спрях да казвам на възрастните хора, че вече са разказвали тази история много пъти. Историята ги кара да вървят по алеята на спомените и да изживеят миналото си.


6. Научих се да не поправям хората, дори когато знам, че грешат. Тежестта да направя всички перфектни не е върху мен. Спокойствието е по-ценен от съвършенството.


7. Давам комплименти свободно и щедро. Комплиментите подобряват настроението не само за получателя, но и за мен. И малък съвет за получателя на комплимент, никога, НИКОГА не го отказвайте, просто кажете “Благодаря”.


8. Научих се да не се занимавам с гънка или петно на ризата си. Личността говори по-силно от външния вид.


9. Тръгвам си от хора, които не ме ценят. Те може да не знаят колко струвам, но аз знам.


10. Оставам готин, когато някой играе мръсно, за да ме надбяга в състезанието с плъхове. Не съм плъх, нито съм в никоя раса.


11. Уча се да не се срамувам от емоциите си. Моите емоции ме правят човек.


12. Научих, че е по-добре да оставиш егото, отколкото да развалиш връзка. Егото ми ще ме държи настрана, докато с връзките никога няма да бъда сам.


13. Научих се да живея всеки ден сякаш е последен. В крайна сметка може да е за последно.


14. Правя това, което ме прави щастлив. Отговорен съм за щастието си, дължа го на себе си. Щастието е избор. Можете да бъдете щастливи по всяко време, просто изберете да бъдете!


Реших да споделя това за всички мои приятели. Защо трябва да чакаме да навършим 60 или 70 или 80, защо не можем да практикуваме това на който и да е етап и възраст?
Не знам на кого да го заслужа, но благодаря!


Картина от: Джеймс Коутс

You may also like...

Comments